זמן מכירת חמץ דרך אינטרנט - פסח

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/03/02 14:13 יא בניסן התשסב

שאלה

עד מתי ניתן למכור חמץ , דרך האינטרנט?

האם אני כאדם פרטי צריך למכור חמץ?

תשובה

בס"ד

עד יום לפני הפסח. שיספיקו להעביר את הרשימות לרב המוכר חמץ בשבילך.
בדיעבד אם כתבת את שמך באתר אחרי שהעבירו לו את הרשימות - המכירה חלה כיון שהרב מוכר חמץ גם למי שמינה אותו שליח אבל השם לא מופיע ברשימה הכוללת.

אדם פרטי שאין לו חמץ - לא צריך למכור חמץ. ולהפך כבר כתבנו בתשובות אחרות שראוי לא להשאיר שום חמץ בבית על דעת כך שימכרו אותו.

ומהיות טוב - רשום את שמך באתר זה. אולי יש חמץ ששכחת אותו ולא שמת לב. אולי תערובת חמץ. כך זה לא יאסר כחמץ שעבר עליו הפסח.