זכותנו על הארץ

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/03/10 11:52 כט באדר התשע

שאלה

הרב גלעד שלום!יצא לחשוב הרבה על הזכויות שלנו על הארץ הזאת ואני באמת מאמינה שהארץ הזאת שייכת לנו וקיבלנו אותה מידי ה'!אבל למה כל ההבטחה הזאת של ה' בתנ"ך שהארץ שלנו תשכנע איזה ערבי/גוי שהארץ באמת שלנו?למה אמור להיות אכפת לו שהבטיחו לנו?הרי הוא לא מאמין שהיא באמת שלנו..

תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
את צודקת - ההבטחה צריכה לשכנע אותנו - לא אחרים.

אם כולנו נהיה משוכנעים ונתמסר באמת לבניין הארץ ולטיפוחה, אז השכנים הנוכרים יראו את המסירות שלנו ואז הם ידעו שאנחנו מאוד בטוחים ומאוד משוכנעים שהארץ שלנו. אנחנו מוכנים לעשות הכל לשם כך ומתאמצים ללא גבול לשם כך.

השכנוע שלנו והמסירות שלנו ישכנעו אותם שאין להם סיכוי לקחת משהו מאתנו, ואז הם יתיאשו וילכו מכאן.

מסקנה: הבעיה אינה שהגויים לא משתכנעים מההבטחה והזכות על הארץ - הבעיה היא שהיהודים לא משתכנעים מכך, לא מתלהבים מכך - ולא יוצאים מגדרם לשם כך.