זכוכית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/01/13 16:13 כט בטבת התשעג

שאלה

ב"ה

1. איך זה שלספרדים מותר להשתמש בכלי זכוכית הן לבשר והן לחלב? כאילו האוכל לא נבלע בכלים?

2. האם גם בחום זה נכלל? לדוג' כשמחממים במיקרוגל שניצל מאמר עוף ולמחרת פיצה 0כמובן שמחממים עם מכסים שונים)

תודה

שבת שלום

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש דעה שזכוכית לא בולעת גם בחום. לכן אפשר להשתמש בזכוכית גם לחלבי וגם לבשרי חם - צריך רק לנקות היטב בין שימוש לשימוש.
יש דעה הפוכה באופן קיצוני - שזכוכית בולעת כמו חרס - לכן לא נתן אפילו להגעיל כלי זכוכית.
יש דעות נוספות.

עיין בפרוט
https://www.kipa.co.il/ask/show/2334-כלי-פיירקס