זילזול בצרכנים - חובה לקרוא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/04/02 06:33 כב בניסן התשסב

שאלה

שלום לרבינו !

א. מדוע עלית ושטראוס מטמטמת לנו את המוח באבקת חלב עכו'ם , מדוע כבודו כחבר מועצת הרבנות הראשית לא הופך עולמות על זה ?

הם אומרים שיש רבנים מתירים , למה הרבנים לא מתחשבים בצרכנים , אנחנו סוג ב' ??

ואל תתרץ לי מגדים - אני לא חרדי לא רוצה מגדים !

ולמה הפיצות הם בארץ בכל המפעלים עם אבקת חלב עכו'ם ולא מפרסמים את זה , למה עובדים עלינו ואתם שותקים ???

אין מועצת צרכנות כשרות כהלכה למען הקונה ולא למען המוכרים ??

ב. הרב יודע שיש מוצרים זהים לפסח ולכל השנה וזה מאוד מבלבל ? כמו ממתקי שוקולד וופלים ? למה אין אריזה שונה לחלוטין בלי מקום לטעויות ?

תגיד את האמת הרב , אתה אוכל וסומך על כל מה שכתוב עליו כשר לפסח ?

שמעתי שאיזה רב הכשיר מפעל שהכניס לחם בפלפל שחור לפני פסח בטענה שזה תערובת שלפני פסח , זה הגיוני שבשביל הפסד של מפעל נקבל בררה של כשרות אם זה נכון , ואם כן למה הרב לא כותב 'כשר לפסח בגלל תערובת '

תאמין לי אסור לסמוך עליכם הרבנים אני כבר לא יודע איזה הכשר באמת כשר ואיזה לא , הנה אפילו במלח היה השנה קמח ודווקא בזה שהיה לו הכשר של איזה בד'ץ ...

.

סליחה רבינו על הלשון שלי אני ממש מתפוצץ מחרדה שמא מישהו האכיל אותנו חלילה חמץ ?

אתה יכול להרגיע אותי ???

תודה רבינו !

תשובה

בס"ד

אני רואה שאתה כואב. ואתה צודק!!
מצב הכשרות אינו משביע רצון.

אחרי ההודאה הזו יש לספר לך כמה עובדות:

1- הסיפור עם הקמח אינו מדויק.
2- רוב הכשרויות בארץ - בסדר גמור.
3- רוב מוחלט של המפעלים - בסדר גמור
4- צריך בהחלט לשפר, מכתב כמו זה בהחלט משפר.

כדי שזה יעזור לנו מול המפעל - כתוב אתה וכל חבריך ל"עלית" ולא רק לי. ותראה שזה עוזר פלאים - כיון שכשאנחנו באים אליהם - הם צוחקים לנו בפרצוף וצוחקים כל הדרך אל הבנק כיון שהציבור הציוני דתי קונה כל דבר.

אנחנו בצפת לא נותנים חלב עכו"ם בשום מוצר אבל נלחמנו עם זה הרבה ורק כאשר המפעל עשה מחקר שווקים וגילה את הרווח הגדול של כשרות רצינית - הוא הסכים לבצע את תנאינו.

בשורה האחרונה אינני מטיל עליך את האחריות. אני מחלק אותה בנינו. אנחנו נעשה את הרוב. אבל גם אתה וכל הקוראים את התשובה הזאת יכולים לעשות הרבה הרבה במכתבכים למפעלים ולרבניות השונות.

אם תקים מועצת צרכנות לכשרות אתה ועוד חמישים או שישים קוראים - תעשו מפעל גדול.

אם תסכים - נעשה לך פרסומת ל"קבוצת צרכנות וצרכנים" שיפעילו לחץ על המפעלים דרך האתר הזה.

בהצלחה