זייוג משמיים...

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/01/10 12:03 כח בטבת התשע

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני נמצאת בקשר עם בחור תקופה מסויימת, לא קשר חברי אלא קשר ידידותי בנחמדות...(שנינו נמצאים בשנות ה20 לחיינו...) אני מאוד רוצה שיקרה בינינו משהו רציני ועם כל הרגשות העזים שאני מרגישה כלפיו, אני חוששת שזה לא יילך, הקשר בינינו הוא חזק מאוד וטוב! אני מרגישה ששנינו חותרים לאותה מטרה אך משום מה כל פעם שאנחנו מגיעים לדבר ע"כ ישנה איזו שהיא מניעה...היו כבר מספר נסיונות לחזק את הקשר בינינו.. עליות וירידות.. מצד אחד אני מרגישה שכנראה זהו איתות משמיים שזה לא זה אך מצד שני אני באמת מרגישה שאם אוותר אז אשאר עם תחושת החמצה עמוקה שוויתרתי על מישהו שבאמת רציתי.. שאלתי היא- האם להמשיך ולהשתדל ולתת לזה עוד צ'אנס, או לזרום ולתת לה' לנהל את העניינים כמו שהוא עושה את זה הכי טוב... (מותר לי לבקש בתפילות שזה יצליח בינינו???)אשמח לקבל עצה מאיש חכם...

תודה רבה כבוד הרב!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אנו מצווים לפעול. תפילה אל ד' אינה במקום פעולה מלאה שלנו, אלא בנוסף.
דוד המלך - נעים זמירות ישראל שהתפלל הרבה מאוד, החזיק יחד עם זאת צבא גדול ומאומן ונלחם כל מלחמותיו בעזרת הצבא הזה.
אם יש לנו חבר אביון לא רק נתפלל בעבורו אלא גם נפעל לסייע לו כלכלית.
אם יש לנו חבר חולה, לא רק נתפלל להחלמתו אלא נגש אתו לרופא מומחה כדי למצוא לו מזור.
כך, אם את רווקה וצריכה למצוא חתן, עליך לפעול במלוא הכשרון והתושיה, אסור לך לשבת בחוסר מעש ולסמוך שד' יעשה לך מה שאת נרתעת לעשות.
את צריכה להסביר לבחור הנוכחי את המצב שלך, לומר לו במילים שלך שאת מבקשת לדעת לאן פני הדברים.
מצד אחד אין טעם להמשיך קשר שאין לו סיכוי אמיתי מצד שני לא כדאי להפסיק קשר שיש לו סיכוי כל שהוא.
לכן המסקנה שאת צריכה בצורה כל שהיא לשמוע מהבחור האם הוא מאמין בקשר שלכם ולמה הוא מוכן להתחייב.
לאחר מכן תוכלי להסיק מסקנה נכונה לגבי המשך הקשר.