זיוף בכשרות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 05/01/03 22:14 ב בשבט התשסג

שאלה

בממתקים המיובאים מחו"ל בעלי סימן הכשרות R או K ועם מדבקה "כשר בהשגחת רבנות..." האם יש לסמוך על זה שהמוצר אכן כשר?

אבקש שתתיחס בתשובתך גם בהקשר למוצר עם חלב נוכרי וגם למוצר ללא חלב נוכרי.

תודה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אם יש מדבקה על המוצר המעידה על הכשרות וזה לא מודפס כחלק מההדפס של המוצר אז קרוב לוודאי שזה זיוף. כי על פי ההוראות של הרבנות הראשית אסור להדביק מדבקה על המוצר אלא ציון הכשרות חייב להיות כחלק מהכיתוב של המוצר.
אנא פני לרבנות הראשית לישראל ותבררי את העניין לגבי המוצר הספציפי.
ט"ל-5313131-02 שלוחה 4.

בהצלחה,

עוזיאל