זיווג

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 09/02/22 13:06 ח באדר א'

שאלה

היי כבוד הרב,

שמי ...

אני רווקה מחפשת זיווג לצערי עדיין לא מצאתי את הזיווג משורש נשמתי,

התחלתי להתפלל הרבה ולהתחזק בדת, וגם קבלתי על עצמי שבעזרת ה' לאחר החתונה אני אשים כיסוי ראש. ברצוני לשאול האם כדי להוסיף שם שיפתח לי את המזל? לפעמיים מלא מבינה למה כל כך קשה?

תשובה

שלום

אני לא חושב ששינוי השם הוא הדבר הנכון.

אנחנו לא יודעים למה יש לכל אחד מאיתנו את ההתמודדויות שלו, אבל אנחנו יכולים לבחור איך להתייחס אליהן - האם להתרעם ולהיות מתוסכלים או לנסות לגדול מכל דבר כזה.

מה שכן אפשר וכדאי מאוד לעשות:

א. לשוב בתשובה, כלומר לתקן בדרכינו ובחיינו מה שאנחנו יכולים. בנחת. בדיוק כפי שאת מתארת שאת עושה.

ב. להתפלל. פשוט לשפוך שיח לפני בורא עולם שבידיו להיטיב או חלילה להרע לנו. בתוך התפילה הרגילה או בתפילה אישית, ובוודאי באמירת מזמורי תהלים.

ג. להיות בעלי צדקה וגומלי חסדים. בנחת לפי היכולת.מי שמיטיב לאחרים, הקב"ה מתייחס אליו באופן דומה (אבל כמובן שזה לא אוטומט כמו כספומט. אלא לפי שיקול דעתו העליון).

ד. לפעול באופן מעשי. כלומר, לבחון ביישוב הדעת, ואולי בהתייעצות עם אנשים אחרים, כל בעיה והתמודדות בפני עצמן, ולחשוב מה אנחנו יכולים לתקן ולעשות שם. מה שביכולתנו, נשתדל לתקן ולעשות (למשל לפנות לשדכניות או למי שמתעסקות בתחום), ומה שלא, נרפה ונשאיר לקב"ה.

ה. לבקש ברכה מצדיקים אמיתיים, תלמידי חכמים, ושיתפללו עלינו.

בע"ה שתזכי במהרה לבשורות טובות