זיווג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/10/11 19:37 ה בתשרי התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב,

דודה שלי הלכה לקבל ברכה לזיווג עבורי מאחד הרבנים, הרבה אמר שאני אמצא את הזייוג שלי בגיל 29. כיום אני בת 26 ..מה אני אמורה לעשות עם הנתון הזה? לחכות מספר שנים?? מקווה שלא .. (אני לא מכירה את הרב, אבל היא אומרת שמדובר ברב גדול).

אשמח לקבל תשובה, תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הברכות של צדיקים הם עמוקות ומורכבות ולא פשטניות כפי שנראה להדיוטות.
הרב מרדכי אליהו זצ"ל אמר על הגירוש שלא יהיה - ואח"כ בנו החשוב הרב שמואל אליהו הסביר שזו לא היתה קביעה אלא תפילה!
אפשר שהצדיק התכוון שעד גיל 29 תזכי לשידוך וברכתו לא שוללת אפשרות שהדבר יוקדם.
אפשר שהכרויות שיתחילו היום יביאו אותך בעוד שלש שנים לחופה.

ברכות צדיקים לא פותרות אותנו מהשתדלות מעשית.
אם צדיק מברך ברפואה אין הכוונה שלא לפנות לרופאים.
אם צדיק מברך בפרנסה אין הכוונה שלא למצוא עבודה.
כך גם כשהצדיק מברך לזיווג - את תפעלי וברכת הצדיק תועיל.

בהצלחה