זיווג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 09/08/10 11:44 כט באב התשע

שאלה

שלום רב כבוד הרב,

א. הייתי מעוניין לדעת אם הזיווג שלי הגיע, הייתה מישי שהרגשתי הרגשה מיוחדת כלפיה ואז זה עבר ואתמול שהייתי בשירות ראיתי שמי שעבדתי איתה זו אמא שלה, השאלה אם זה סימן, ואותה בחורה היא ממש בחורה טובה דתייה וצדיקה השאלה האם היא הזיווג שכל כך חיכיתי לו תודה לך על הזמן שפנת לענות לי

ב. ואני רוצה לדעת איך להתחזק לקראתה אם היא באמת הזיווג שלי,

לאחרונה אני לומד קצת אמונה וגמרא וזה ממש מספק אותי

ואני עכשיו כבר נגעל מריקודים מעורבים אבל להפסיק לרקוד במעורב יהיה לי טיפה קשה.

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,

א. בזיווג צריך לבדוק שני דברים:
1. שמתאימים מבחינת השקפת עולם ואורחות חיים.
2. שהיא מוצאת חן בעינך.
אין ערך מברר לעובדה שעבדת עם אמא שלה, זה לא אומר כלום.

ב.זה מצוין ללמוד גמרא ואמונה, תמשיך ותוסיף לימוד והקפדה על מצוות גם אם קצת קשה בסוף מגיעים לטהרה.
חשוב לפתח רגישות כלפי הבחורה, היא לא סחבק וצריך לדבר ולהתנהג בעדינות שמתאימה לבת.

בברכה,

דני ארגמן