זיווג וחתונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 24/10/10 01:18 טז בחשון התשעא

שאלה

כבוד הרב שלום,

שמי ... ואני בחורה דתייה, מבית דתי. יש לי חבר כבר שנתיים והוא לא מבית דתי אך שומר שבת ומשתדל להתחזק עם הזמן. הייתי רוצה מאוד לדעת האם אנחנו הזיווג לחתונה.

תשובה

ב"ה,

לשואלת שלום,

א. כדי להתחתן צריך לבדוק שלושה דברים : עולם משותף, מדות טובות, ואהבה.

דבר ראשון האם יש לכם עולם ערכים דומה, הרי כשחיים ביחד צריך להחליט הרבה החלטות, והדעות באות מעולם הערכים, ואם יש עולם ערכים שונה עלולים להיות אי הסכמות עקרוניות רבות שלא יהיה קל לגשר עליהם. למשל לאיזה בית ספר לשלוח את הילדים? מה אופי השבת? שולחן שבת? טלוויזיה? שניהם? איזו תרבות רוצים לבנות בבית? אלו שאלות מאוד מרכזיות שעולות במהלך החיים וצריך לתת עליהם את הדעת, אתם יכולים לבלות לכם בנעימים במשך כמה שנים ולא תגיעו לסיטואציות הללו רק אחרי החתונה.
ככלל את צריכה לראות אותו כפי שהוא עכשיו, לא לפי מה שנראה לך בעתיד גם לא לפי מה שהוא מבטיח, לא תמיד אדם יכול לעמוד בהבטחתו גם אם התכוון לכך ברצינות.

דבר שני : מידות טובות, לב טוב, רגישות, סבלנות, וכדומה.

דבר שלישי : אהבה, משיכה רגשית, רצון להיות ביחד!

ולפני כל זה צריך שתהיה בגרות ובשלות לנישואין – לדעת ולהרגיש שיש כאן אדם אחר שונה עם רגשות ורצונו שונים ועלי לקבל ולהכיל את השוני הזה.

בברכה,

דני ארגמן