זיווג המשך קשר

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 03/06/11 11:31 א בסיון התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב, שמי ,, אני בת 25 ואני רווקה אני יוצאת עם מישהוא כבר חצי שנה, שנינו דתיים שומרי שבת ומצוות ב"ה. אבל משום מה הקשר נרראה לי שהוא נמרח מדי , דברנו פעם אחת על חתונה ויותר מזה לא דברנו יותר. אני מפחדת שהקשר ימשך סתם תקופה ארוכה ולא יצא מזה כלום, ובעקבות זה אני פונה אליך כי אני לא כ"כ יודעת מה לעשות , אני אשמח אם תכוון אותי בערך איך להתנהל , כדי שהקשר הזה יצליח.למטרה של חתונה ולא סתם. כי יש רגשות במידה ולא היו רגשות לא הייתי ממשיכה, איך אדע מבחינתו שזה רלוונטי?שהוא יוצא איתי למטרה של חתונה ולא סתם רואה אותי בתור משהוא מזדמן?. אני כ"כ פוחדת להפגע מזה.אשמח אם תתן לי כמה עצות. תודה רבה

תשובה

ב"ה,

שלום,

אין טעם להמשיך ולהיות אכולת ספקות בדבר כוונותיו לעתיד,

פשוט תשאלי אותו היכן הוא עומד מבחינת הכוונה לנישואין,
אם תקבלי תשובה חיובית ברורה אז תעבירו מהלך,
ואם תקבלי תשובה מתחמקת או עמומה, תוכל לומר לו שאת לא רואה ההמשך לקשר, הרי אתם מכירים מספיק זמן, ויש הכרות טובה, ואי אפשר להמשיך בעמימות הזו.

נכון, יכול להיות שתשלמי מחיר של פרידה עם כל הקושי שבה, אבל מצד שני את לא יכולה להרשות לעצמך לחיות בספק כזה, שבסופו של דבר אין לך שום ערובה שיצא מזה משהו רציני.

במצב זה תוכלי גם להציב זמן ללבטים והתיעצות אבל מעבר לזה לא למשוך.

בברכה,

דני ארגמן