זוויג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 29/05/11 12:11 כה באייר התשעא

שאלה

היי שלום רב!

אני תלמיד יב , ובע"ה שנה הבאה אני הולך ללמוד בישיבה.

כעת יש לי בעיה קטנה בקשר שידוכים.

יש בחורה שהיא גדולה ממני בשנתיים (אחרי שירות לאומי ואחרי מדרשה ..) וכמובן אני מכיר אותה כבר 3 שנים מהשכונה מתנועות נוער ...וכו"

עכשיו ביום ל"ג בעומר היא אמרה (היא בעצמה ) רוצה להקים בית אתי וכו...היא ממש רוצה אותי .. היא אומרת שזה בא מהתכונות שלי.. וזה הבחור שהיא מחפשת בדיוק וכו" (וכמובן היא מחכה לתשובה שלי ..( וגם היא אמרה שהיא מוכנה לחכות לי עוד שנה שנתיים עד שאני אבנה את עצמי בישיבה..)

כמה שאולת: 1. האם להסכים עכשיו למרות שיש חשש שמא ישתנו הדברים לאחר הלימוד בישיבה, והאם אפשר בכלל לחכות בקשר כל כך הרבה זמן? (היא ממש רוצה לדעת ...ומוכנה לחכות לי כמה שאני צריך..)

2. האם הקשר עלול להפריע לי בלימוד בישיבה.... ?

ממש תודה רבה ושבוע מצויין!!

תשובה

ב"ה,

שלום,

אתה עומד לפני פרק חשוב בבנין אשיותך בישיבה,
וצריך להיות מרוכז בלימוד התורה ועבודת המידות,
ולא שייך ליצור קשר כזה, גם כך הלימוד מצריך מאמץ והתמודדות.

נוסף לכך זו טעות לא קטנה לחזק קשר זוגי שלא יכול לבא לידי מימוש בקרוב, לא טוב מבחינה הלכתית ולא טוב מבחינה נפשית,

לכן אני מציע לך לעזוב את הרעיון ולהתמקד בלימוד תורה והתפתחות רוחנית.

בברכה,

דני ארגמן