זוהר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/04/13 00:40 כה בניסן התשעג

שאלה

שלום. אני וחבר שלי שנתיים ביחד. ולא מזמן הוא סיפר לי שהוא סובל מסוג של פיצול אישיות? ורק לפני כמה ימים הסביר לי שזה קרה מאז שהוא קרא בספר הזוהר. רציתי לשאול מהו הספר הזה ולמה מותר רק לאלה שיש להם כוח רוחני ברמה מסוימת לקרוא בו? שמעתי שמי שלא "מוכן" וקורא בספר מגיע לרמה של שיגעון. ולפי שאלות ותשובות שקראתי באתר אין איסור על הקריאה בספר. ורק מי שקיבל את הסוד מאבותיו יבין מה כתוב בספר. מהו הסוד הזה? ומה יקרה אם מישהו יבים מה כתוב בספר? חבר שלי סובל המון בגלל זה. יש לו בעיה חמורה של עצבים והוא מסביר לי שהוא נלחם עם עצמו. הוא מאוד תוקפני ומתעצבן מהר. הוא טוען שיש בו בן אדם נוסף שמשפיע עליו. אני חוששת לחייו ולבריאות שלו! האם יש לזה פתרון? מה ניתן לעשות? אני מרגישה ממש אומללה שאין לי דרך לעזור לו. בבקשה מה עושים?!

תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הבעיות של החבר שלך הן בעיות רגשיות ולכן הוא צריך לפנות דחוף למי שעוסק בבעיות כאלה ומסייע להתגבר עליהן - זה פסיכולוג.
תדאגי שהוא יגיע לטיפול פסיכולוגי בהקדם האפשרי - רק משם תבוא ישועתו.