זוגיות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/12/21 07:43 ט בטבת התשפב

שאלה

יש לי חבר וההורים שלי לא מסכימים לזה אני דתייה ואני רוצה להתחתן איתו אבל ההורים אומרים שהוא לא יכנס לבית שלי אחרי שניתחתן מה אני יכולה לעשות?

תשובה

שלום

באופן עקרוני, חתונה זה מהדברים ששייכים לבחירה של האדם בעצמו, ולא לדברים שנוגעים לחייהם של ההורים שלגביהם הוא חייב לשמוע בקולם.

אבל כמו שאת מבינה מן הסתם בעצמך זו מציאות קשה וכואבת מאוד להתחתן עם התנגדות של ההורים, ובטח אם הם חלילה לא ישתתפו בחתונה, מה שעלול גם להקרין על המשך הקשר והיחס בהמשך החיים.

לכן, אני חושב שצריך לעשות כל מאמץ ליישב את העניין.

זה אומר לדבר איתם בנחת מתוך יחס של קירבה והרבה כבוד.

זה אומר לנסות להעזר בגורם שלישי (מתוך המשפחה הרחבה למשל).

זה אומר להיות מוכנה גם להקשיב בלב פתוח לצד שלהם, ולהתאמץ להבין לעומק אלו נקודות אמת יש בדבריהם, כולל מוכנות להתגמש (למשל במועד החתונה).

כמובן, להתפלל על זה המון.

אם אחרי כל זה העניין לא ייפתר, צריך למצוא מישהו (רב, רבנית, דמות חינוכית וכיו"ב) להתייעץ איתו בצורה אישית, פנים אל פנים (אם יהיה צורך אנסה לסייע לך למצוא מישהו כזה).

כל טוב ובהצלחה