זוגיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 06/05/13 08:51 כו באייר התשעג

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

לאחרונה היו יותר מידי ויכוחים בבית עם אשתי.

אחד מהנושאים הוא: לאשתי יש 3 אחיות , 2 מהן לא דתיות.

ומידי פעם האחיות מתארגנות ליציאה משותפת ללא בעלים במסעדה.

מעין גיבוש. אחותה הדתייה - בעלה חי בחו"ל בגלל העסקים שלו,

ולשתי האחיות הלא דתיות, זה נוהג מקובל לצאת ולטוס לבד ללא בעל.

אני חונכתי כך שאני יוצא רק עם אשתי אבל גם כשאני יוצא במסגרת משפחתית אני מצרף את אשתי .

היות ויש לנו 3 ילדים קטנים, יציאה בערב עם אשתי מחייבת מטפלת.

לאחרונה אשתי לא עשתה מספיק בנידון כדי להיות אתי ביחד.

אבל,כשמדובר באחיות שלה עם אמא שלה, היא קופצת מיד אל העגלה

ואני שומר על הילדים .אני הסברתי לאשתי שזו הזנחה של הבעל לטובת משפחתה,וזה ממש לא מקובל.זה קרה כבר 3 פעמים. ובפעם השלישית

הייתי באמצע ניקיון החדרים,התלבשה והלכה למסעדה עם האחיות והאמא ואני כרגיל בבית . וגם בגללה, פספסתי את תפילת ערבית וגם את שיעור הלכות.כמובן האחיות שלה מגנות עליה ואומרים עליי שאני פרימיטיבי. הודעתי לה בפירוש בפעם הבאה אני אצא לבית הכנסת או לאיזה שיעור כך שאין מי שישמור על הילדים והיא לא תצא.

לצערי הרב, מאיפה יש נוהג כזה ? ובפרט שאין לו שום מטרה אלא דיבורי

סרק והמון פטפוטים במסעדה ללא תועלת .

הצעתי לה שנביא מטפלת וגם אני אצטרף אבל הן אומרות רק נשים.

חמותי הרגילה אותן כל מיני הרגלים משונים כגון פטפוטים בטלפון,יציאה למסעדות לפעמים לבד ... . והיא דתייה .

מילא אם לא היתה דתייה .

סליחה על אורך השאלה.

מה דעת ההלכה ?

בתודה מראש.

תשובה

ב"ה,

אתה מעלה כמה וכמה שאלות, אבל נראה לי שצריך להתמקד במערכת היחסים בינך לאישתך, לבדוק למה היא לא רוצה להשקיע זמן להיות ביחד איתך, מה יגרום לה לרצות להיות אתך ולהשקיע, כדאי לפתוח את הנושא איתה, לשאול בצורה פתוחה מה מפריע לה ומה יעזור לה להרגיש יותר טוב.
כמובן, צריל להיות פתוח לשמוע בקורת לא נעימה, להיות מוכן לקבל שינויים.

בברכה,

דני ארגמן