זוגיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 06/05/13 11:13 כו באייר התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב .

אני כבר בת 19 ומאוד מטריד אותי כל העניין הזה של להתחיל לצאת.

אני מרגישה שאני כבר בשלה לצאת עם בחורים אבל אין כ"כ הצעות.

כפי שהבנתי מכמה רבנים- אין בעיה שבת גם תתחיל להניע את העניין ותתחיל לברר על מישהו מסויים שהיא מעוניינת בו . אין בזה איסור , אך כמובן שצריך לעשות את זה בעדינות, בצניעות רבה ובשיקול ראש.

רציתי לשאול מה אוכל לעשות בעניין - אם יש מישהו שאני מעוניינת בו - מה אני צריכה לברר עליו?

והאם לברר עליו דרך חבר שלו או דווקא דרך מישהי- הכוונה לבת שמכירה אותו ואוכל לשאול אותה עליו פרטים בלי להתבייש?

אשמח מאוד לתשובה

תודה רבה ושבוע טוב ומבורך(:

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ראשית צריך לברר אם הוא מעונין בכלל להכיר, ואם הוא פנוי.

חשוב לברר אם מה שאת מתרשמת ממנו הוא אכן נכון. למשל אם את רואה אדם אציל ועדין ולא דברת איתו בכלל , תשאלי אם אכן הרושם הזה נכון.

לברר איך הוא מתיחס לחברין, להוריו לאחיו.

לא כדאי לשאול שאלות כלליות, כי מקבלים תשובות כלליות שהם נכונות לכל אדם וזה לא מקדם את הבירור.

לא משנה אם שואלים בן או בת לכל אחד יש יתרון,אפשר גם וגם.

בברכה,

דני ארגמן