זוגיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 09/10/12 21:22 כג בתשרי התשעג

שאלה

כבוד הרב אני בקשר עם בחורה בהליכי גירושין בעלה עזב כבר את הבית האם אפשר להיות איתה בזוגיות ואם לא מה אפשר מבחינתי לעשות כדי לטהר את עצמי במקרה שעברתי עברה?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

עד שהיא לא מקבלת גט היא אשת איש לכל דבר וענין,

ודאי אסור לקיים איתה כל קשר זוגי.

מי שחטא - צריך לחזור בתשובה: להפסיק לעבור על האיסור, להתחרט, ולקבל על עצמו לא לעשות זאת שוב.

כמו כו עליו להתודות לפני ה'.

ולעשות הכל כדי לא להכנס לאותו מצב שמעד בו.

וה' יקבל תשובתך ברצון.

אגב, גם ללא הצדדים ההלכתיים, זה לא טוב ליצור קשר עם אישה בהליך גירושין, היא צריכה לגמור פרק אחד, לעכל אותו, לעדות חשבון נפש ולתקן את הנדרש, ורק אחר כך לעשות הכנות נפשיות לקראת פרק ב, אם עושים קיצורי דרך לא מגיעים למקומות מוצלחים.

בברכה,

דני ארגמן