זוגיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 18/05/11 22:58 יד באייר התשעא

שאלה

שלום לך שוב אני מודה שהעצות שלך ממש טובות ואני ממש מרוצה מהם

יש לי שוב התייעצות בנושא עבודה של בן הזוג שלי הוא עובד בחקלאות כך שהוא נתון לעבודה קשה בשעות לא נורמליות אנחנו גרים במרחק ממש גדול 4 שעות נסיעה אחד מהשני והוא קורע את עצמו כל השבוע והזמן היחיד שיש לנו להיות יחד זה שבת וכמובן שבת זה זמן מנוחה...אני בעצמי הציעו לי לעבוד עבודה ממש עם המון כסף אבל זה שבת ואני לא מוותרת על כך הוא מצד שני עובד כל הזמן עייף כל הזמן וגם שישי שאני מגיעה הוא עובד עד כניסת השבת..אין לנו זמן איכות יחד הוא עייף המון ואני מרגישה שהוא פוגע בעצמו גם לא רק בי אני במשך חודשים תמכתי ועודדתי אותו כי זה תקופה שהוא הציב לעצמו כדי להסתדר כלכלית אבל אני רואה שזה הולך ומחמיר הסופי שבוע שלנו נפגעים וזה פוגע בי מאכזב אותי.

אני החלטתי לשים לזה סוף אמרתי לו שאם לא יהיה שינוי שלפחות יציב גבולות עם העבודה שימי שישי שבת הוא לא יכול להיות בעבודה אז הזוגיות שלנו תגמר כי אני לא מסוגלת להכיל את זה יותר.

אני שואלת אותך האם אני מגזימה או שזה באמת דבר חשוב

לדעתי אדם צריך לעבוד ולא להיות עבד כי יש גם חיים אחרי הכל

אשמח לקבל את דעתך היא חשובה לי נורא

תודה רבה

תשובה

ב"ה,

שלום,

את צודקת בצורך לזמן איכות ופגישות משמעותיות, ולא פגישות עם שארית הכוחות מהעבודה המאומצת כל השבוע.

לכן צריך לדבר על כך עם בן זוגך,

יחד עם זאת לא כדאי לאמץ את סגנון האולטימטום, אם לא אז אני הולכת...
צריך להתרגל לסגנון דיבור מברר, מבקש מביע צורך ולאסגנון דורש ותובע.

בברכה,

דני ארגמן