זוגיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 31/08/10 21:58 כא באלול התשע

שאלה

שלום לרב.

יש משהו שקצת מעיק עליי

אני בחורה מסורתית שמתחזקת בתשובה מיום ליום יותר ויותר ברוך השם

הייתי יוצאת עם בחורים חילוניים ואפילו חילוניים מאוד, היו כאלה שאפילו בקושי היתה להם אמונה בה' ולצערי הרב לא שמרתי נגיעה אבל תמיד היו לי גבולות מאוד ברורים שלא עברתי אותם.

זו היתה תקופה שלא הייתי נשארת לבד לרגע - כל הזמן היה לי בן זוג ופתאום הגעתי להבנה עם עצמי שזה לא עושה לי טוב, שזה לא אמיתי ושזה לא בשבילי פשוט לצאת עם מישהו שאנחנו לא משדרים על אותו גל, הבנתי שאני צריכה לצאת עם מישהו דתי .. כמוני , לשמור נגיעה, שהאהבה תתבסס על משהו אמיתי וזה לא קורה .. אין לי מושג איך מוצאים דבר כזה כי כל החיים שלי הייתי באמצע .. בחורה שנראית חילונית והנשמה שלה דתית, ולכן בתקופה האחרונה התחלתי להראות בצורה חיצונית שאני אכן דתיה , אני מאוד רוצה לשמור נגיעה ובעז"ה אני גם אצליח אבל כבר שנה שלמה שפשוט לא יצאתי עם אף אחד.. אני קצת חוששת שפתאום הבחור שמתאים לי לא יגיע. בגלל שהתחלתי לעשות סלקציה בין דתי לחילוני פתאום האפשרויות פחתו ואני לא נתקלת בדתיים.

למרות שאני מאוד שלמה בדרך שבחרתי. (ד"א אני בת 20)

בסה"כ אשמח לשמוע קצת מילות חיזוק .. תודה.

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. אשריך שבחרת לבנות זוגיות על בסיס יותר אמיתי!

צריך לדעת שזוגיות רצינית בנויה על מחויבות,
בחורים שיוצאים עם בחורה להנאתן לא מחויבים לכלום,
לא לפרנסה לא לגידול ילדים לא לתמיכה בעת הצורך ואפילו לא מחויבים להמשך הקשר,
יכולים לעזוב ולחפש בחורה אחרת.

במצב כזה תמיד תוכלי למצא את עצמך בקשר עם בנים ,
מי שנעים לו בחברתך ישמח לצאת איתך,
אבל מזה לא נבנה שום דבר רציני שעומד במבחן המשפחתי.

ב. מה שאת לא מוצאת בחורים דתיים,
יתכן שאת נמצאת מבחינה - מנטאלית – בין שני עולמות,
את עולם הבחורים החילוני עזבת ולעולם הדתי לא נכנסת.
לכן את צריכה לעשות השתדלות להגיע למפגש עם הצעת מתאימות,
תגשי לשדכנית שתוכל להכיר אותך ולהציע הצעות מתאימו.

ג. ובודאי מה שקבלת על עצמך החלטה חשובה להתחבר רק לבחורים ששייכים לעולמך האמוני,
לא יגרום לך עיכוב, פשוט את לא נפגשת עם המון בחורים שכלל לה היו רלוונטיים מלכתחילה.

בע"ה, תוסיפי תפילה למצא את בן זוגך,
וה' ישלח לך את מי שמיועד לך,
ותזכו להקים ביתכם בשמחה!

בברכה,

דני ארגמן