זוגיות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 14/05/09 19:51 כ באייר התשסט

שאלה

שלום...

אני קצת אבוד ואשמח לקבל עזרה...

הכרתי מישהי שהייתי איתה בקשר לפני שלוש שנים ולאחרונה ראיתי אותה וגיליתי שהיא התחתנה בזמן הזה שלא התראינו...

ניכנסנו לקשר טלפוני וגיליתי ששנינו מעונינים בחידוש הקשר.

נכון להיום היא בתהליך גירושין ולפי הרבנות היא אמורה לקבל את הגט בראשון ליוני 2009.

שאלתי היא כזאת: האם מותר לי להיות איתה בקשר???

בגלל שהיא בתהליכי גירושין או שאסור לי כי לפי הדת היא עדיין נשואה ?

שנינו אנשים מאוד מאמינים בבורא עולם ולא רוצים לעשות משהו כנגד ההלכה.

אשמח לקבל את עזרתך בהקדם האפשרי.

תשובה

שלום

על פי ההלכה, כל עוד שהיא נשואה ולא קיבלה גט מאושר על ידי הרבנות, אסור לך לדבר בחיבה אליה או לבטא כלפיה חיבה, וכן לא לעשות דברים שיגרמו לזה. במצב הקשר ביניכם מן הסתם כל דיבור( מעבר לנימוס הרגיל) יגרום לחיבה. לכן יש לנתק באומץ את הקשר ביניכם.
אני מבין ללבך שזה קשה מאד.

לאור העובדה שאתה מעריך את האשה הזו, תמתין.
אם היא תתגרש כהלכה, תוכל ליצור איתה קשר.
אם היא לא תתגרש בסופו של דבר, תשמח שהיא מאושרת, למרות העצב שזה גורם לך.

חזק ואמץ על הזהירות