זוגיות לכולם?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 28/10/10 21:42 כ בחשון התשעא

שאלה

שלום רב, שאלתי היא: האם יתכן שלא כולם זוכים לזיווג? שנים שאני מנסה ופשוט לא הולך כל פעם מסיבה אחרת ואני מאוד מגלה רצון ונכונות וגילי כבר התקדם עם השנים מה שגורם לי לתהות שאולי גורלי הוא כזה ואני משקיעה משאבים לריק. אשמח לשמוע הערות והארות. תודה רבה ובשורות טובות.

תשובה

ב"ה,

לשואלת שלום,
בענין זה אני מצטט תשובה שכתבתי לשאלה דומה,
אם צריך עוד הבהרות תשלחי שוב שאלה.

"אדם צריך לעשות את ההשתדלות בכל תחומי החיים, כולל מציאת בן זוג.
ולא מספיק לעשות משהו סמלי כדי לצאת ידי חובה אלא ממש להתאמץ ולהפעיל את ההגיון והאינטואיציה כדי לעשות את ההשתדלות בצורה היעילה ביותר.
אין מקום לצפות שהקשר יבא ממנו, את הוא מוצא חן בעינך את צריכה ליזום.

ישנה מחשבה שאם ה' גזר עלי משהוא טוב אז זה יבא מעצמו, זה נכון אבל אנחנו לא יודעים מה ה' גזר. יש שלוש סוגי גזירות:
א. ה' גזר שפלוני יעשיר, אז לא צריך להתאמץ המטמון יגיע עד ביתו.
ב. ה' גזר שפלוני יעני, אז שום מאמץ לא יביא אותו לעושר.
ג. ה' גזר שהפרנסה תהיה לפי המאמץ של האדם. יתאמץ –תהיה לו פרנסה,
לא יתאמץ – ירעב ללחם.

וכיון שאנו לא יודעים מה נגזר עלינו להשתדל במרץ ולא לצפות שדברים יבואו מאיליהם."

וכן בענין שלך, צריך להמשיך להשתדל כל מה שאת עושה אינו לריק בסוף כשמוצאים בן זוג יודעים להעריך את כל התקופה הקשה של הציפיה והחיפוש ויכולים לראות גם את הרווחים שהיו בה.

המון הצלחה!

בברכה,

דני ארגמן