זוגיות ונפילות באינטרנט 1

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 09/10/11 00:32 יא בתשרי התשעב

שאלה

בס"ד

שלום וברכה כבוד הרב!

אני בחורה כבת 27 ואנו נשואים כשש שנים ברוך ה' עם שני ילדים מקסימים, לפני כחודש בעלי רכש מכשיר נייד חדש בהתייעצות עימי - גלקסי כמו אייפון לפני כשלוש שבועות הסתכלתי בהיסוטריית הפלאפון וראיתי לצערי הרב שהוא נכנס לאתרים שאינם צנועים כמובן שהגלישה חינם והוא טוען שלכן הגיע לכך...שוחחנו על כך והוא הבטיח שזו נפילה חד פעמית וזה לא יקרה שוב, בנוסף עשינו לו אינטרנט רימון בפלאפון.

לאחר שבוע בלבד נכנסתי לגלריית תמונות בפלאפון שלו וראיתי תמונות לא צנועות של בחורות בגלריה של הפלאפון זה כמובן נשמר בטעות... (הוא נכנס על ידי גלישה בקליטה אלחוטית )הוא לא ידע מה לומר הוא בכה בהיסטריה וטען שהוא לא מבין למה עשה זאת כי בעיניו אני הכי יפה וחשובה שיש וכביכול כאילו משהו השתלט עליו והכריח אותו לעשות זאת, אני הרגשתי שהשמיים נפלו עלי, שוחחתי עם יועצת זוגית מתחילה והיא אינה עודדה אותי אלא טענה שיכול להיות שזה סוג של התמכרות ולא מעידה חד פעמית, אני ובעלי שוחחנו על כך רבות הוא אינו משתמש יותר במכשיר הגלקסי אלא במכשיר אחר...

אני מרגישה שקשה לי להאמין לו מאז ושאני כל הזמן בודקת אותו למרות שהשלמנו, והוא גם אמר לי שאפסיק לבדוק אותו...

אנו נמצאים במעין תקופת משבר בקשר ואני בכל פעם שאני כועסת עליו אני מזכירה לו את הנפילות הללו קשה לי מאוד עם כך הייתי שמחה לדעת מה הרב מייעץ לנו, האם לדעתו אלו מעידות חד פעמיות, אציין שלפני שלוש שנים ראיתי שבעלי ניסה להיכנס חאתר לא צנוע במחשב הוא טען שאלו שלושת הפעמים היחידות.... אשמח לתגובת הרב האם יש לפנות לייעוץ זוגי? איך לבנות אמון מחדש?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אני מבין את התסכול שלך,זו מחשבה מטרידה את הראש ויכולה להעיב על כל הזוגיות.

ראשית, צריך להבין שזה לא אומר שהוא לא נאמן לך,
זה לא נחשב "בגידה" אלא חולשה אישית שקיימת אצלו,
ואצל אנשים נוספים,
ההתמודדות היום מאוד לא פשוטה,
כל מקום שאדם הולך הוא מוצף בגירויים, תמונות פרסומות סרטים ונשים איך שהם לבושות,

גם התמונות הלא צנועות יותר זמינות, כך שחולשה קטנה, מעידה לשניה, אי תשומת לב וכדומה כבר יכולים להביא את האדם למקומות לא טובים, מה שפעם היה זוקק יותר זמן, ואמצעים והיה יכול להתעשת עוד לפני שנופל ממש.

אם אלו מעידות חד פעמיות או התמכרות אני לא יכול לדעת,

אבל אני חושב שזו לא הנקודה, הכי חשוב שהוא יחלץ את עצמו מהמצב הזה,

והעזרה הגדולה שלך היא לתת אמון ברצון הטוב שלו להחלץ מזה.

לתת אמון - זה לא אומר שאם הוא אמר שהואמ פסיק כבר הכל בסדר, אי אפשר לדעת עד כמה חזק הוא הרצון שלו,
אבל להאמין שהוא רוצה לצאת מזה - זו העזרה הגדולה שלך,

כמובן שאין מקום להזכיר לו מידי פעם במריבות את הנפילות שלו, זה לא מקדם שום דבר, רק מצער ומיאש, ואת זה את בודאי לא רוצה לעשות.
כמו כן לא טוב לבדוק תמיד את ההיסטוריה של המכשירים,
את יודעת באופן כללי שהוא יכול להגיע לשם,
את יודעת שהוא מצטער, ורוצה להתמודד,
כניסה להסטוריה רק מציפה אמוציות שמפריעות לתהליך להתרחש.

תשדרי לו שאת מאמינה ברצון הטוב שלו גם אם לא יצליח מיד וגם אם תהינה נפילות נוספות, בסוף העקשן מנצח.

בברכה,

דני ארגמן