זוגיות בריאה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/03/20 10:46 יב באדר התשפ

שאלה

היי

רציתי להתייעץ על משהו ולשמוע גם קצת ברמה ההלכתית בנושא. כי אני הרבה מתייעצת על זה עם חברות עם אמא אבל עדיין לא בטוחה במה לעשות

ניהיה לי זוגיות ראשונה אחרי שחיכיתי הרבה זמן לזוגיות כזאת אמיתית (שומרים נגיעה וכו) וזה אף פעם לא היה לי בשום קשר עם מישהו אחר

ואני באמת לא רוצה לאבד אותו בשום דרך

עכשיו לפני שהיינו חברים באמת הוא היה הרבה מאוד אוהב להתייעץ עם ידידות על הכול אפילו יותר מאשר חברים שלו

להסתובב איתם , ממש אוהב את כל החברות מבני עקיבא, ויש לו הרבה ידידות יחסית

ויש פעמים שהם רוצות לצאת לדבר איתו לבד לעשות סיבוב או סתם ידידה שלו עוצרת לו ואומרת לו בוא נעשה סיבוב עם האוטו או דברים כאלה

ואני מרגישה שזה תופס לי קצת את המקום של החברה, מעבר לזה שאני מפחדת שברגע שבאמת ייצא להם לשבת ולדבר אולי גם הילדה שמדברת איתו מרגישה אליו איזה משהו ואולי זה יכול להשפיע על הקשר שלנו אבל מצד שני אני צריכה לסמוך עליו. הוא כן ילד טוב וגם הבנות שהוא מסתובב איתם הם ילדות טובות

אני לא כל כך יודעת איך להתנהל בזוגיות כי אף פעם לא נתקלתי במצבים כאלה באמת ואני כל כך רוצה שהקשר הזה ימשיך להיות בריא

בבקשה אפשר לקבל ייעוץ שיעזור לי מה לעשות בנושא????

תודה רבה על השקעת הזמן.????

תשובה

בסד

שלום וברכה

השאלות שלך מורכבות מאד. לדעתי כדאי לשניכם לגשת לאדם חכם ירא שמים שמבין את הדרך שלכם. ויכול לתת לכם הדרכה בונה לשניכם יחד. יכול להיות רב או אברך 9מדריך נשואין. גם יועץ נשואין צריך שיהיה ירא אלוקים. תתקדמו יחד ותזכו לראות אי"ה שמחות.

פורים שמח

יהודה הלוי עמיחי