זה מפריע לי מאוד

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/12/02 00:29 א בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

הראש שלי, ברוך ד' עובד כמו שצריך בנושא אמונה, אני שואל לפעמים שאלות מקבל תשובות וכדומה...

הבעיה שלי היא הלב, הלב אומר אחרת, הוא לא מסיט אותי אך הוא גם לא מושך אותי, אין לי קשר רגשי מוחש, וכשיש לי, זה לעתים רחוקות, כשאני שומע מוזיקה מתאימה או כשאני לומד ממש ממש תורה באווירה מתאימה, שזה קורה גם לעיתים רחוקות. הכי קשה לי זה בתפילה, אני יכול באמצע תפילה לחשוב על כל נושא שבעולם, אפילו על עתפילה עצמה, רק שלהזרכז אני לא מצליח אלה רק לעיתים רחוקות.

הדבר מפריע לי מאוד(שזה דווקא כן דרך הלב ולא הראש) ואני מבולבל.

אני מעוניין לדעת באיזה מצב אני ומה אני יכול לעשות בנידון. מצטער על האורך.

תודה מראש

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ישר כוחך על שאתה מוצא את האטמוספרה הנכונה לעבודת השם.!!

אני חושב שאתה בדרך הנכונה אל תתייאש מהר מידי.
התופעה שאתה מתאר היא טבעית ונורמאלית !!
כדי להתחזק צריך רק : ל ה ת א מ ן .
כן להתאמן להיות מרוכז בלימוד,
להתאמן להיות מרוכז בתפילה,
לאמן את המחשבה .
יש הדרכה של חכמנו לדמיין את שם השם -שויתי השם לנגדי תמיד.
בזמן שאתה הולך ,אוכל, מטייל, מחכה בתור לאוטובוס,
נח או אפילו באמצע הלימוד.

זכור קשה באימונים -קל בקרב.
וככול שיהיה לך יותר קשה סימן שאתה בעליה !!!1
כי החיים הם כמו באפניים:
אם קשה סימן שנמצאים בעליה,
אם קל סימן שנמצאים בירידה,
ואסור לעמוד במקום כי אז נופלים.

"וידעת היום והשבות אל לבבך כי השם הוא האלוקים בשמים ממעל... ,

חזק ואמץ אחי !!!

עוזיאל