זהות מינית

חדשות כיפה הרב שי פירון 07/01/02 15:22 כג בטבת התשסב

שאלה

שלום רב,

קראתי לפני מספר ימים את שתי תגובותיך לנושא הנ"ל. אני חייב לציין כי לא נרגעתי מאז. הרבה דמעות זרמו.

אני בחור חילוני עם אמונה מאוד חזקה. אני נמצא במשבר רציני בחיי ויש לי המון שאלות, אבל אין לי את מי לשאול. אני מאוד מבולבל בשלב זה של חיי ולבעייתי אין פתרון הנראה לעין.

אשמח אם תיצור איתי קשר במייל.

תודה, אורן.

תשובה

ב"ה

אורן,

1. ראשית, יש הבדל גדול בין המילה משבר למילה שבר. שבר פירושו של דבר ניתוק השלם לשניים, הרס וחורבן. משבר מבטא כאב שאפשר לבנות ממנו, אפשר להתקדם ממנו. לכן, האבן שעליה יושבת היולדת נקראת משבר.
הלידה מלווה בכאב אבל הכאב הזה הוא זה שמוביל לחיים חדשים. ליצירה של שלם חדש.

2. אתה מציין שיש לך אמונה חזקה. אם כך, אתה צריך להיות בטוח בכך שלכל תכלית ומתוך הבירורים הללו אפשר לצאת לכיוון חיובי. אני יודע שזה לא מקהה את הכאב, אני יודע שזה לא מפחית מהבלבול והמצוקה. אבל אינו דומה מי שמהלך במערה שבסופה אלומת אור למי שמהלך במערה שסופה אינו נראה לעין.

3. מהי בעייתך?

בברכה,

שי