ונישמרתם לנפשותיכם

חדשות כיפה הרב שי פירון 21/03/02 02:25 ח בניסן התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב!

יש את העיניין של "נשמרתם מאוד לנפשותיכם"

והיום במצב של ימינו איך אני אמורה לשמור על ונשמרתם מאוד לנפשותיכם? הרי לכל מקום שאני הולכת יש בו סכנה...

העיניין די דחוף אם תוכל לענות כמה שיותר מהר אשמח תודה...

תשובה

ב"ה,

שלומות!

יש להבחין בין שני נושאים שונים העולים משאלתך: דיני היחיד והלכות האומה, הכלל.

במישור היחיד, יש להימנע מכל סכנה, ואסור לאדם להכניס את עצמו למצב של סכנה. זה לא ראוי ולא נכון.
החיים אינם שלך! קבלת אותם בפקדון מרבונו של עולם ועליך להופיע את כוחות החיים שלך בצורה משמעותית. כך אתה זוכה להופיע את ה' בעולם. אין לך רשות לברוח מהיעוד. בסיכון כזה יש ביטוי מה לכפירה באלוקותו של הי"ת.
אולם, יש הלכות ציבור. הלכות אחרות הנוגעות לעם ישראל שלו תפקיד משמעותי ומרכזי בבניין העבר ההווה והעתיד של העולם. וכי הציווי לצאת למלחמת מצווה מבטא זלזול בחיים? האם אין בכך עבירה על "ונשמרתם"?!
אלא, ודאי שהלכות הכלל נבחנים בפרמטרים אחרים. יש לנו הבטחה אלקית שאין הכחדה לכלל ישראל. עברנו קשיים עצומים ונוראיים וכלל ישראל נותר. העם קם ונושע והמשיך קדימה. לכן, עלינו לחיות את חיינו הלאומיים באופן מלא, להשתדל לחיות חיים בריאים ורעננים בארץ הקודש ולקוות ששלום יבוא עלינו ועל כל ישראל.
כמובן, שננקוט בכל כללי הזהירות אבל לא נסתגר בבית!

בצפיה לישועה שלמה

שי