ומה דעתכם על העובדה שאומרים שאתם מקילים...?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/02/06 12:17 יט בשבט התשסו

שאלה

עשה לך רב...

האם האתר נחשב כרב? אני בת 15 האם גם אני צריכה רב שלפיו אני הולכת?

ואם מביאים לי הלכה שונה לחלוטין ממה שענו לי פה...

ומה דעתכם על העובדה שאומרים שאתם מקילים...?

תשובה

שלום וברכה
א. האתר אינו נחשב כרב. הוא בכלל לא נחשב כשום דבר. באתר זה עונים רבנים לשאלות, ומי שעונה הוא בוודאי רב.
ב. בוודאי שגם את צריכה רב. לכל אדם טוב שיהיה רב, ואפילו רב צריך רב לעצמו.
ג. יש דינים רבים ביחס לשאלה מה עושים כאשר רב פלוני פוסק כך ורב אלמוני אחרת. בדרך כלל טוב לא לשאול רבנים שונים את אותה שאלה, כי אם לשאול את הרב שקבלת על עצמך ולעשות לפי הוראתו.
ד. ממתי מותר לדבר לשון הרע ולומר משהו כללי על רבנים ? רבנים באתר זה פוסקים לפי ההלכה. אם ההלכה מקילה - הם מקילים, ואם ההלכה מחמירה - הם מחמירים.

כל טוב