וידוא שאין צורך בהתרת נדרים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/03/20 19:03 ד בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני כמה חודשים, היה לי בנוסח התפילה בשומע תפילה כך :

"שאזכה להקים מקומות של לימוד תורה. להגדיל תורה ולהאדיר, בבחינת ברוב עם הדרת מלך.

שתזכני להקים ישיבה ציונית דתית בירושלים בסמיכות לבית שלי בשכונה מבורכת.

שאזכה להיות רב בישיבה שלי ושאשמח בזה. שתזכני לפרסם ספרי קודש ותזכני להקים מכון להוצאת ספרי קודש בירושלים.

ותזכני להקים ערוץ שיעורי תורה לזיכוי הרבים במדיה הציבורית. שאהיה רב שכונה בירושלים. שתזכני ללמד תורה ולזכות את הרבים "

שים לב, שהכול זה לשון "אזכה", מלשון שיזכה אותי הקב"ה, אבל אין בכך התחייבות.

*** הפסקתי כבר להתפלל כך ***, כיוון שאני עסוק בדברים אחרים כגון פרנסה ונישואין.

*** רציתי לוודא שאין צורך בהתרת נדרים ***.

תודה רבה :)

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אענה אמן לתפילותיך, ובעזרת השם תביא ברכה לעם ישראל במקום הראוי לך להביא אותה.

אין בכך נדר ולא חשש נדר, ואתה יכול להיות רגוע.

זו תפילה. לא נדר.

כל טוב