ווידוי ו13 המידות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/08/13 00:54 ל באב התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב..

אשמח אם תענה על שאלותיי :)

1.האם בימי חול כשלא אומרים ווידוי -מחסירים משהו בתפילת שמונה עשרה? לדוגמא את :"סלח לנו אבינו מלכנו.."

2.מי שמתפללת לבד אומרת את 13 המידות אחרי הווידוי?

ואם כן האם היא מחסירה רק את "ויעבור השם על פניו ויקרא............וחטאה ונקה"

או היא מחסירה מ"אל ארך אפיים אתה ובעל הרחמים...............וחטאה ונקה"

תודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. למרות שאין אומרים וידוי - אין שום שינוי בתפילת עמידה.

2. מי שמתפללת לבדה לא אומרת את המילים : ד' ד' א-ל רחום וחנון, ארך אפים ורב חסד ואמת, נוצר חסד לאלפים נושא עוון ופשע וחטא ונקה (אפשר להגיד אותם בנגינת הטעמים: 'כקורא בתורה').