וואלה לא יפה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 05/07/15 01:57 יח בתמוז התשעה

שאלה

אומרים שבכל אחד ואחת יש משהו יפה וצלם אלוקים וכו'.. אבל וואלה בינינו אני לא יפה.. זה ידוע הנתונים שלי ממש לא משהו ואין לי גם יותר מידי מה לעשות עם זה.. אני בנאדם שמח אוהב ואהוב.. פשוט לא יפה.

השאלה שלי- למה לכולם כן אכפת מזה? אני מרגישה כל כך במקום רוחני טוב שלא אכפת לי מזה, לא בקטע של הזנחה פשוט השלמה אמתית עם הנתונים, אבל כולם (הרוב) כל כך כן שמים לב אל זה שאני פשוט לא מצליחה להבין למה וזה מתחיל להימאס עליי..

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

צלם אלוקים זה לא היופי אלא השכל (רמב"ם),

ויש בך הרבה טוב,

לא מתרשמת יתר על המידה מחיצוניות, ויש לך עולם רוחני וערכי.

את לא צריכה לשים לב למה שרובם מיחסים לזה חשיבות מרובה, את לא צריכה לשנות משהו במציאות הזו,חבל לבזבז אנרגיה על תפיסות של אנשים אחרים. תשאירי זאת לרבנים ולמחנכים.

את צריכה למצא אחד ורק אחד שהנושא החיצוני לא דומיננתי אצלו, ושיהיה מאושר לפגוש אות.

בברכה,

דני ארגמן