ואהבת לרעך כמוך כלפי נשים, ולהבדיל, רשעים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/06/09 14:39 כג בסיון התשסט

שאלה

איך באמת אפשר לאהוב כל יהודי..?

והאם המצווה הזאת כוללת שגם יהודי צריך לאהוב כל יהודיה, או שזה על גברים לחוד ונשים לחוד משום דיני הצניעות?. והאם מצווה זו תקפה על רשעים וכופרים וכו' או שמספיק ללמד עליהם זכות ?

תודה

תשובה

שלום

רבי עקיבא פירש את המצווה- ´מה ששנוי עליך לא תעשה לחברך´. כך ניתן לבטא את האהבה.
אך האהבה עצמה היא ע"י שיחשוב כמה דברים חשובים וטובים יש בחברו, כמה ד´ מתגלה באשיות של חברו, וכך יבוא לאהוב את אשיות חברו.

מצוות העשה של אהבת רעך קיימת גם כלפי נשים, וגם כלפיהן אסור לנהוג בדרך שלא היית רוצה שינהגו בך.
יש לאהוב נשים אהבת ישראל, מצד האשיות שלהן, שגם בה ד´ מתגלה בעולם.
אך יש להקפיד שלא להגיע לחיבה לנשים האסורות עליך, ועל כן יש להתרחק מאד מנשים (שו"ע), אך בה בעת לאהוב את האשיות שלהן מצד אור ד´ המתגלה במידות הישרות שלהן.
וודאי עיקר קיום ´ואהבת לרעך כמוך´ הוא בין איש לאשתו (ספר הכוונות בשם האר"י).

בעניין רשעים-
יש מצווה לאהוב את אור ד´ שבנשמתם, וזה קשה, אך חשוב.
בה בעת, יש מצווה לשנוא אותם תכלית שנאה מצד החושך שבהם.
על כן, לאהוב את הפנים, לשנוא את החושך המונע את התגלות הפנימיות הישרה שלהם.

לימוד זכות הוא הבנת השורש של החוטא, מדוע הוא חוטא.
סיבת החטא העמוקה אינה רשע אלא בלבול וחושך.

כל טוב