התרת נדרים קשים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 21/04/20 12:48 כז בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

לפני די הרבה שנים נדרתי שני נדרים ורציתי לדעת איך אפשר להתיר אותם במיוחד במציאות הנוכחית..

בנוסף רציתי להוסיף שכל שנה אני הולכת להתרת נדרים לפני ראש השנה האם זה נחשב?

עוד שני דברים.. אם את אחד מהנדרים נדרתי לפני גיל 12 האם זה עדיין נחשב?

ואם אני יודעת שעברתי על אחד מהדברים שנדרתי איך אני יכולה לחזור בתשובה?

תודה רבה מראש

תשובה

שלום

יש ללכת לשלושה אנשים, שאחד מהם ת"ח המבין בהתרת נדרים, שיתירו את נדרך בחרטה ופתיחת פתח.

בנדר מפורש אין סומכים לכתחילה על גילוי הדעת וההתרה הכללית של ראש השנה.

בתוקף הנדרים הולכים לפי שנה אחת לפני הכנסך לגיל מצוות.

כל טוב