התרת נדרים קטניות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/03/20 19:15 ד בניסן התשפ

שאלה

שלום הרב! אני טבעונית ואשכנזיה וזה בעייתי עבורי לא לאכול קטניות. רוב התפריט שלי מבוסס על קטניות, וכן תחליפי החלב וכו מכילים קטניות. (חלב סויה וכו)

רציתי לשאול האם ניתן לעשות התרת נדרים לאכילת קטניות? ומעבר להלכה היבשה, האם בעיני הרב זה בסדר לעשות את זה? כמובן שאני יכולה להסתדר בלי למשך שבוע, אך זה יהיה לא קל.

תשובה

שלום וברכה

אני מציע במצבים אלה לאכול את הקיטניות ה'חדשות', כגון קינואה, ועל ידי כך ללכת בדרכם של גדולי ישראל שאמרו שהגזירה לא חלה עליהן, ובכך לא לשנות ממנהג הקיטניות וגם לדאוג לתזונתך ושמחת החג שלך.

האם הדבר נראה בעינייך ?

כל טוב