התקפי נוסטלגיה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 22/06/09 03:15 ל בסיון התשסט

שאלה

לאחרונה, אני סובל מהתקפי נוסטלגיה צובטי לב.

קשה להביט על העבר של בכאב,בילדות, ולרצות כ''כ אבל כ''כ לחזור לאותם שנים יפות, וממש הלב נחנק וקשה לנשום מרוב געגועים. האם בעולם הזה או בעולם הבא, תיהיה לנו אפשרות לחוש או לראות , את חיינו, את השנים טובות ולהנות ולהיזכר בהן ?.

אני יודע שזה לא בריא, הפנטזיות האלה, ואני כמו שאני מכיר את עצמי, זה יעבור לי.

תשובה

שלום

אמן. זה אכן יעבור לך מן הסתם, כמו שעובר לכולנו מפעם לפעם. כך ד' ברא אותנו, וזו תכונה אנושית מאד.

הזכרונות יכולות להגיע מכל מני מקומות, גם ממקום של תחושת פספוס, יעד שלא הושג.
שאל את עצמך אם זה כך, ואם כן, השתמש בנוסטלגיה למנוף למימוש חלומות טובים ישנים, ליצירת אופקים חדשים.

כל טוב