התקנת מערכת אזעקה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/08/05 00:02 י באב התשסה

שאלה

תוכן השאלה

בבתים רבים מותקנת מערכת אזעקה שאינה מחוברת למוקד כלשהוא.

מסיבות שונות, ולאו דוקא פריצה, קורה שהצופר מופעל ולעיתים קרובות פועל במשך שעות ארוכות עד שבעלי הבית חוזרים לביתם מיום עבודה ארוך ומפסיקים את פעולתו.

גרוע יותר, כאשר הצופר פועל בשבת ובעלי הבית יצאו לכל השבת - אין דרך להפסיקו.

המצב הנ"ל גורם סבל רב לכל הסביבה הקרובה.

גם אם הופעל הצופר בשל חדירת פורץ, וזנה במיעוט המקרים, אין בו תועלת אם בעלי הבית אינם נמצאים או אם אין חיבור לחברת שמירה או מישהו ממונה. מצב זה ידוע גם לכל הגנבים.

האם מותר להתקין מערכת כזאת כשאינה מחוברת למוקד המטפל מיידית בכל אזעקה?

תשובה

שלום וברכה
לא הבנתי עד תום את השאלה.
אם השאלה היא האם חובה על האדם לדאוג לכך שמערכת שהוא מתקין לא תגרום נזק לבריות - פשיטא ופשיטא, ואיני מבין כיצד ניתן שלא להחמיר מאוד בזה.
אם השאלה היא אחרת - כנראה שלא הבנתי.

כל טוב