התפקיד של עם ישראל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/05/13 19:22 כא בסיון התשעג

שאלה

שלום לרב,

ברצוני לשאול שתי שאלות הראשונה היא: מה תפקידו וזכויותיו של העם לפי הנביאים?

השאלה השנייה היא: לאור ההסטוריה האם העם הנבחר אמנם זכה?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לפני מעמד הר סיני מודיע משה:
"ואתם תהיו לי ממלכת כהנים וגוי קדוש"
זה התפקיד של עם ישראל.

ישעיהו מתאר זאת בדרך קצת אחרת אבל זה אותו רעיון:
(ב) והיה באחרית הימים נכון יהיה הר בית ידוד בראש ההרים ונשא מגבעות ונהרו אליו כל הגוים:
(ג) והלכו עמים רבים ואמרו לכו ונעלה אל הר ידוד אל בית אלהי יעקב וירנו מדרכיו ונלכה בארחתיו כי מציון תצא תורה ודבר ידוד מירושלם:
(ד) ושפט בין הגוים והוכיח לעמים רבים וכתתו חרבותם לאתים וחניתותיהם למזמרות לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה: פ
ישעיהו פרק ב

לאור ההיסטוריה, העם הנבחר מוזהר שאם לא ילך בדרך הנכונה ד' ייסר אותו בייסורים קשים מאוד, אחד הביטויים מופיעים ביחזקאל:
(לב) והעלה על רוחכם היו לא תהיה אשר אתם אמרים נהיה כגוים כמשפחות הארצות לשרת עץ ואבן:
(לג) חי אני נאם א-דני ד' אם לא ביד חזקה ובזרוע נטויה ובחמה שפוכה אמלוך עליכם:
(לד) והוצאתי אתכם מן העמים וקבצתי אתכם מן הארצות אשר נפוצתם בם ביד חזקה ובזרוע נטויה ובחמה שפוכה:
יחזקאל פרק כ

לכן עד היום היו לנו הרבה יותר סבל וייסורים מפני שהתרחקנו מהדרך המיועדת לנו.
אנחנו מקוים לשוב בתשובה שלמה ולזכות להיות נאמנים לשליחות הגדולה שמוטלת עלינו.