התערבות ההורים בחיי הנישואין

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/12/11 13:54 א בטבת התשעב

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה,

נושא שמטריד אותי מזה זמן רב.

לארוסי הורים טובים ונחמדים, עם זאת אמו רוצה להיות מעורבת בכל ומכל. יש לה הרשאה לחשבון הבנק של בנה. כאשר לא עושים כמבוקשה היא משתמשת בביטויים שיש בהם נימת איום לנטישה.

אני חושבת שכשם שהבית בו גרים בני הזוג הוא מקדשם כך גם חשבון הבנק הינו דבר פרטי בעיקר כאשר "מעשיי ידיי" יהיו בחשבון זה ואיני מעוניינת בהתערבות חודרנית שכזו אשר פוגעת בפרטיות הכלכלית שלנו לעתיד לבוא.

אימי היקרה שהקשר שלי עימה הוא חזק ונראה לעיתים שכמעט לא ניתן להפרדה מוכיח את עצמו בעניין זה. אימי מייעצת בכל נושא אך תמיד מסיימת את דבריה במשפט: "ההחלטה היא שלכם בלבד ולא משנה מה תחליטו אני איתכם ומוכנה לייעץ אם תרצו".

איני מוכנה להתערבות שכזו בחשבון הבנק שמגיעה לכדי היכולת למשוך כספים ולבצע פעולות, אני חשה שהתערבות שכזו היא פתח להתערבות בכל תחומי חיינו העתידיים.

הכיצד אני מדירה את אבן הנגף הזו מחיי הנישואים הממשמשים לבוא ולא פוגעת ביחסים הטובים בין חמתי לביני ובעיקר לא פוגעת ביחסים בין אם לבנה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

מזל טוב!!

את צודקת בעמדתך, אתם צריכים להיות עצמאיים גם בתחום הכספי.

כמובן לעמצאות יש מחיר, חמותך תוכל להפסיק את העזרה הכספית שלה או משהו כזה, והעצמאות שווה כל מחיר.

גם לא צריך לפחד מאיומי נטישה,
זה סוג של הפחדה שגורמת לאנשים להענות לדרישות של אחרים.

ואת לא צריכה להסכים לכל דבר גם אם הוא מלווה בנימה של נטישה.

כל צעד צריך להעשות בתאום עם ארוסך ובכבוד הראוי למי שעתידה להיות חמותך.

לכן את צריכה להעלות את הנושא הזה בפני ארוסך, לברר ביניכם את העמדה שלכם ביחס למעורבות הזו.

וביחד להחליט מה הצעדים שלכם בענין זה, חשוב שתהיו בעצה אחת ולא לתת הזדמנות להכניס חילוקים ביניכם.

בברכת מזל טוב,

דני ארגמן