התנחלויות ודעות של גדולי דור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/08/13 21:29 ה באלול התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב ושבוע טוב :)

קראתי שאינטרנט שהרב שך זצ"ל אמר שהתנחלויו ביהודה ושומרון מתגרות באומות העולם ושהוא נגד..אבל איך זה יכול להיות? הוא גדול דור הוא אמור לרצות לבנות ולהקים בתים ברחבי ישראל? ואם כן מה דעתם של שאר גדולי הדור

והאם ההתנחלויות הם באמת דבר נכון או לא נכון?

תודה מראש :)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כמו בהרבה נושאים תורניים - גם כאן יש מחלוקת.
יש עמדות הלכתיות שונות ומגוונות בשאלות הבסיסיות שלנו:
מה היחס כלפי החילוניים בעם ישראל
מה מעמדה של מדינת ישראל

כך גם בנושא שעולה אצלך:
מה המחוייבות שתהיה ריבונות על כל ארץ ישראל

לרבנים שונים ישנם שיקולים שונים, חלקם מתבססים על מקורות התורה וחלקם נעוצים בהערכות של המציאות.
כמו בכל מחלוקת, יש חולקים על הרב שך.
כל עוד לא הוכרעו המחלוקות הללו, מי יכול לומר מה באמת נכון או לא נכון. יהיו מגזרים דתיים שינהגו לפי הרבנים הללו ואחרים לפי רבנים אחרים.

מחלוקת בשאלות שעולות בדור שלנו, לא נעוצה רק בפוליטיקה יש לה ביטוי בתחומים מגוונים מאוד כמו הויכוח החריף האם אישה נשואה רשאית ללבוש פאה נכרית. דוגמה נוספת המחלוקות המפורסמות על אננס, פסיפלורה, פפאיה וכד' האם לראות בו עץ אז מתחייב בעורלה או לראות בו אדמה וכך גם לברך עליו.
כבר נאמר 'תשבי יתרץ קושיות ובעיות.