התנדבות עם נוער

חדשות כיפה חברים מקשיבים 25/09/19 14:23 כה באלול התשעט

שאלה

הי, אני בת 16. אני מחפשת מקום להתנדב עם נוער. אני מרגישה שיש לי המון המון מה לתת ומה לתרום והמון כח שלא מנוצל. אני מחפשת אפשרות לתת ולתרום לנוער, הבעיה היא שאין כל כך הרבה אפשרויות כשאני בעצמי עדיין קטנה

תשובה

שלום אור.

כל הכבוד על הרצון לתרום ולהתנדב. זה מבורך ומוערך.

בחיפוש אחר מקום התנדבות יש שני חלקים, שווים בחשיבותם:

1. חיפוש "טכני", של מקום שקרוב אלייך לבית, מעניין אותך, בשעות מתאימות, עם חבר'ה מתאימים, וכו'.

2. חיפוש אחר התנדבות שבה לא רק תתרמי אלא גם תיתרמי, ותוכלי לבנות אצלך משהו שיחזק ויעצים אותך. וכמובן - שיהיה לך כיף!

אז בצד הטכני, את יכולה לחפש קצת באינטרנט אחר עמותות ופרויקטים - יש המון. כדאי גם לדבר עם חברות באולפנא, ועם מדריכות ומורות, ולהתעניין על מה הן ממליצות. בצד המהותי, לחשוב קצת עם עצמך ועם אחרות - מה מעניין לך, מה את בעיקר אוהבת לעשות, ומה פחות.

אני לא בטוח שהגיל מהווה בעיה. מה שכן, חשוב להקפיד על שני דברים:

1. בטיחות. לבדוק טוב טוב שהארגון שבו את מתנדבת הוא מוכר ורציני, ולוודא שלא עלול להיגרם לך איזה סיכון כזה או אחר שם. כמובן להתייעץ גם עם ההורים ולשתף אותם.

2. שילוב עם חובות אחרות. לפעמים התנדבות יכולה לגלוש ולשאוב זמן וכוחות מדברים חשובים אחרים, כמו לימודים, פנאי כללי, זמן עם המשפחה, ועוד. כדאי לשים לב שאת שמה "חגורת בטיחות" ולא מאפשרת להתנדבות לשאוב אותך יותר מכפי שהתכוונת.

נשמח לשמוע איך עובד לך החיפוש, ולאילו כיוונים את מתכווננת במהלכו.

כל הכבוד ובהצלחה!

אוהד