התמודדות

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 22/08/02 20:45 יד באלול התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום

רציתי לשאול האם יש דרך על מנת להקל את הקושי בעבירת התבוננות בנשים.

למרות שאני ממש לא רוצה לעבור על האיסור הזה,

יש רגעים שאני פשוט לא מצליח לשלוט בעצמי.

נא תכתוב את התשובה באתר משום שאין לי דואר אלקטרוני.

תודה

תשובה

משה שלום.
אומר ה"נפש החים" - הסתכלות בעריות ושיחתן, שיבקש רחמים תחילה.
ב. ענין מחשבה רעה והרהור עבירה גם הראשונים לא נצלו מזה אלא אם תבוא לידך מחשבה רעה, יסיחנה מדעתו.
דהיינו שאדם אינו יכול לא להסתכל על נשים כלל או לא להרהר כלל. מציאות כזו הינה בלתי אפשרית ובסוף כשיבוא לידו, יפול. אלא העצה היא שאם בא לידו הסכלות או הרהור, מיד יסיח דעתו מכך ולא יאירך וימשיך ועל ידי כך יינצל.
בברכה, צבי קוסטינר.