התמודדות עם הסביבה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/01/02 14:35 טו בשבט התשסב

שאלה

ב"ה

הרב אני מאמינה שכל אדם צריך להאמין בעקרונותיו וללכת בעיקבותיהם, ולפעמים דבר זה נורא קשה לי, יוצא לי שאני נורא מתביישת כשאני עושה מצוות.

אני נורא רוצה להפסיק מנהג מגונה זה האם יש לך דרכים לעזור לי?

תשובה

שלום

סליחה על האיחור בשליחת התשובה כיון שהיו הרבה שאלות ממתינות.

את כל כך צודקת בדרך שלך, ואת לא צריכה להתבייש במה שאת עושה.

אנשים מכבדים ואוהבים את האנשים האמתיים אע"פ שהחברה לוחצת על כל אחד ואחד להיות כמו כולם, כמו החברה.
בסופו של דבר אחרי מעט זמן הם מעריכים אחד שעומד על דעתו בכבוד ולא בהתנשאות. בצניעות ולא בהפגנה.

את לא צריכה להחביא את עצמך.
כן לנהוג צניעות אבל "לא לפחד כלל".

אני לא מבין מהשאלה באיזה חברה את חיה ואיזה חינוך נותנים בבית הספר שלך. אבל בכל מקרה הדרך המעשית היא להתחיל בדברים קטנים שאת בטוחה שתעמדי בהם ולא תישברי.
נסי את הדבר הקטן ביותר שאת רוצה לעשות ולא לחשוש או להתבייש בו. קחי משהו שאת מאמינה בו ועשי אותו בצניעות אבל בלי להסתיר.

- אם ישאלו אותך את יכולה לחייך ולומר זו דרכי אין לי רצון להסביר. אני מתחברת לזה.
- את יכולה לחייך ולשתוק
- את יכולה גם "להסביר".

רוני שימי לב!!
"להסביר" ולא "להתוכח".

מי שרוצה לשמוע מה אני מרגישה - אשמח לומר לו. מי שרוצה להתוכח - שיחפש אנשים אחרים.
זו אני.
רוצים - תכבדו.
לא רוצים - עשו כמעשיכם.

אחרי שתעברי את המבחן הראשון, תתמידי בו שבועים או חודש, המשיכי בדבר שני טיפה יותר משמעותי וגם בזה תתמידי באותה צורה.
כך לאט לאט את חיה בגלוי את מה שאת באמת ויותר יהיה לך קל עם הסביבה.

בהצלחת אמת