התלבטויות קשות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 05/07/13 15:53 כז בתמוז התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב!

יצא לי לחשוב על זה ולשמוע דעות שונות אבל עוד לא שאלתי על זה רב, למרות שאני לא אתקל בזה בגלל שאני בת ואני לא מתכוונת ללכת לצבא, אבל בכל זאת אני רוצה לשאול, אז ככה- כשחייל נכנס למצב הלא נעים הזה בזמן גירוש שהוא צריך להחליט אם לסרב פקודה ולא לפנות יהודים מביתם או למלא את הפקודה ולפנות, מה עליו לעשות?

הרי מצד אחד זה דבר קשה וחמור לפנות ולעזוב את ארץ ישראל, מה גם שזו פגיעה קשה באותם מפונים. אבל מצד שני אי אפשר שבצבא כל חייל יעשה מה שנראה לו, אי אפשר ככה לקיים צבא!

מה עושים במצב כזה?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אכן שאלה קשה מאוד,

לא כל אחד יכול להכריע בשאלות כאלו,

יש השלכות ציבוריות עצומות לכל צד ולכל החלטה,

לכן צריך לשאול את גדולי ישראל,

בתפילה שלא נגיע לידי מצבים כאלו.

בברכה,

דני ארגמן