התכתבות

חדשות כיפה הרב שי פירון 06/08/02 23:54 כח באב התשסב

שאלה

1.האם יש בעיה להתכתב עם בנות?

סתם לדבר איתן אחת לכמה זמן דרך הפלא' או דרך האינטרנט?

2. האם מותר לבנות ללכת עם חולצות כ"כ צמודות?

אני רואה הרבה בנות דתיות שעושות את זה

תשובה

ב"ה

שלומות,

א. הבעיה המרכזית בשאלתך מתחילה במילה "סתם". מה זה סתם?
אני חושש שהסיבה לשיחה עם בנות כשמאחוריה עומדת המילה סתם מכריחה להשיב שאסור...

ולגופו של עניין, אינני רואה טעם בשיחה סתמית, יחד עם זאת אינני רואה איסור מוחלט בכל קשר כאשר הוא לצורך כאשר מדריכים יחד, או כאשר שותפים בפרוייקט כזה או אחר. אז, מותר גם להתעניין ולשוחח ולא לנהוג בחוסר אנושיות סביר. אבל, יצירת קשר לשם יצירת קשר לא נראית לי ראויה.

כך גם ביחס לשיחה באינטרנט שאז מקומו של הדמיון גדול בהרבה...

ב. אין שום היתר לבנות לילך בחולצה צמודה המבליטה את הגוף. לענ"ד לא ראוי גם לבנים ללכת כך אף שאצל בנות אסור מעיקר הדין.

בברכה,

שי