התייעצות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/06/13 12:30 יז בתמוז התשעג

שאלה

לכּבוד הרב שלום!

אני בחורה שנמצאת זמן רב בשידוכים ומחכה למצוא את האדם המתאים ולהתחתן. ב"ה יש לי תואר ואני גם עובדת בעבודה שאני מאוד נהנית בה וגם טוב לי. משום כך לפעמים אני מרגישה שדווקא בגלל שטוב לי בעבודה החלל האישי מתעצם ואני מרגישה יותר את החיסרון בזוגיות.

רציתי לשאול מה אני יכולה לעשות על מנת למלא את החלל?

האם אני צריכה לחפש את החתן שלי בכל דרך? כי חיי זוגיות ימלאו לי את החלל.

או שאני צריכה לסמוך על הקב"ה שיישלח לי את האדם המתאים לי בזמן המתאים, ובינתיים למצוא תחליפים שימלאו אותי כמו לימודים, שיעורים, חברות, טיולים...

אשמח לשמוע את תשובתך...

תודה רבה!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

לא מתחתנים כדי למלא את החלל אלא בגלל שזה ערך גדול ומצוה,
החלל רק יוצר את הדחף לבנות את הזוגיות.

בודאי לא צריך להמתין שה' יעשה זאת, הרי אדם לא ממתין שה' יביא לו פרנסה אלא הוא לומד ומחפס עבודה, קל וחומר לא לחכות שה' ישלח אביר על סוס לבן.
ולכן את צריכה לעשות השתדלות בענין.

צריך להזהר לא למלא את הנפש בכל מיני תחליפים כי אז כבר לא יהיה צורך בחתן.

בברכה,

דני ארגמן