התייעצות עם רב לגבי שמי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/05/12 14:37 ד בסיון התשעב

שאלה

לרב שלום רב!

קוראים לי אריאל, ואני בת.

בגלל חשש שבעיות עלולות להיווצר (חס וחלילה) בעתיד, אני רוצה להוסיף ה' לשמי- אריאלה.

הוריי תומכים בי, האם אני צריכה לשאול רב אם להוסיף אות לשמי? או שאני יכולה עפ"י החלטתי להוסיף?

(משום ששלושה שותפים לאדם- אביו, אמו והקב"ה, אני לא יודעת אם צריך להתייעץ עם רב)

תודה מראש וחג שמח! :-)

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם את רוצה לשנות את השם צריך שיעשה בפרסום של עשרה והדבר יהיה מפורסם שנערך כאן שינוי שם. עדיף שיעשה בבית הכנסת.
אין חובה להתייעץ עם רב בנושא.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון