התייעצות לגבי לימוד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/12/11 10:32 יט בכסלו התשעב

שאלה

שלום הרב,

אני מעוניינת להתייעץ אתך בנוגע ללימוד - מישהי קרובה אליי סובלת מדימוי עצמי נמוך ולחץ נפשי כבד לאחרונה, ואני מעוניינת ללמוד איתה באופן קבוע משהו שדרכו היא תוכל להתעודד ולחזק את הדימוי העצמי שלה, אך לא בספר שהיא תרגיש ישר שמדובר ב"פרוייקט" כזה. האם תוכל להמליץ לי על ספרים שניתן ללמוד בחברותא?

תודה מראש!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הדרך להתעודד ולחזק דימוי עצמי לא תבוא מתוך לימוד בספר בלבד, אלא משיחה שתעלה בתוך הלימוד, בהדרכה מכוונת מאוד שלך, כשתנסי ללמוד כיצד לחולל עידוד וחיזוק הדימוי.

הספרים שנראים לי מתאימים ביותר לכך הם מכתבי ברסלב. במיוחד הספרים: משיבת נפש והשתפכות הנפש. רצ"ב קישור:
http://breslev.eip.co.il/books/search.asp