התחזקות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/04/20 18:33 ד באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בן אדם מסורתי, חובש כיפה , שומר שבתות וחגים, מניח תפילין ואוכל כשר, וכו..

אם זאת אני לא מרגיש שאני מתקרב לדת יותר ויותר , השאלה שלי היא איזה דברים קטנים אני יכול לקחת על עצמי , שיגרמו לי להתחזק ולהתקרב אל הדת ?

איזה פעולות ביום יום אני יכול לבצע שיגרמו לי להתחזק?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שאתה זוכה לעבוד את ד' כל יום. כדי להתקרב לקב"ה צריך לדעת את מעמדך, אינני יודע היכן ובאיזה מעמד אתה, ולכן אתה צריך חבר קרוב (לא אינטרנטי) אלא ממשי, אדם שקרוב אליך ואתה יכול לפנות אליו והוא יכיר אותך הכרות אמיתית והוא זה שידע לתת לך אורחות יושר. באופן כללי כדאי לברך ולהודות לקב"ה על כל הטוב, וזה כולל ברכות לפני האוכל ואחריו, וכן תפילה ג' פעמים ביום, מתוך קבלת עול מלכות שמים בוקר וערב. ובכך כל יומך יהפך להיות קרוב לקב"ה.הכל אי"ה יעשה מתוך הרבה שמחה.

חג עצמאות שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ