התחזקות וחברותא

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 16/06/11 17:58 יד בסיון התשעא

שאלה

שלום לך כבוד הרב יש לי מספר שאלות לאחרונה אני נופל שוב ושוב בשמרית הברית בין אם זה פגם היסוד ובין אם זה קרי לילה מהל עשות כדי להתחזק בזה שוב כני החזקתי חודש באמת ואני מסוגל ליותר אז מה לעשות איך להתחזק בשמירת העינים מה אני צריך לקבל על עצמי כדי להתחזק בשמירת העיניים ?

ואני בעזרת ה רוצה כאשר אני אצא לשידוכים להתחתן עם אישה יראת שמים צנועה בפנימיות ובחיציניות שתקבל על עצמה כיסוי ראש מה לעשות כדי לזכות באישה כזאת וגם מה לעשות קשה לי ילי בעיה של מידת הכעס בגלל בעיה רפואית תסמונת אספרגר אז מה לעשות והאם אתה מכיר חברותו בעיר אלעד כי אני מחפש חברותא ואני חושב שבגלל שאין לי חברותא אני נופל הרבה בשמירת העיינים אז מה לעשות ? תודה רבה כבוד הרב

תשובה

ב"ה,

שלום,

אם אדם לא מהרהר הירהורים אסורים ורואה קרי לילה זה לא איסור, מה שאסור זה המחשבות המביאות לקרי לילה.

חשוב ללמוד תורה, חשוב ללמוד מוסר.

תתאמץ למצא חברותא או שיעור תורה שמתאים לך, וכך תעלה ותתצליח ותזכה גם לאישה טובה.

אפשר לחפש חברותא באתר של "ראש יהודי"

בברכה,

דני ארגמן