התחזקות בדת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/07/19 17:50 כא בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני חייל ובזמן האחרון אני התחזקתי מאוד בדת 3 תפילות ביום לבישת ציצית שמירת שבת ועוד הרבה אנשים חושבים שקרה לי משהו ונעשתי שקט אני לא יודע מה לעשות אני רוצה להתקרב לבורא עולם האם קרה לי משהו בתודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יהודי שרוצה לקיים מצוות ולהתקרב לאלוקיו זה דבר בריא וטוב.

זה וודאי שינוי - וכל שינוי מערער את היציבות. לכן צריך לעשות את השינוי מתוך תשומת לב לכך שאין ערעור של היציבות הנפשית והרגשית שלך.

דבר ראשון - חיים נורמליים: להמשיך קשר עם המשפחה ועם חברים. להיות פעיל כמו קודם (לא לוותר כמובן על הצניעות, על הכשרות ועל השבת) את חייב לשמוח בחיים שיש לך עכשיו. כשאתה מתחזק יש לך סיבות רבות מאוד לשמוח: על תורה ותפילה, על מצוות שאתה מקיים, על ההתקרבות הכללית יש לך אל הקב"ה.

דבר שני - תהליך: לעשות את השינויים הללו בהדרגה, כתהליך, כי שינויים קיצוניים בזמן קצר עלולים לגרום משבר - התוצאה היא שבסוף מוותרים על הכל (= תפסת מרובה - לא תפסת).

לכן חשוב לעשות את ההתחזקות בצעדים קטנים ומדודים. להתחזק במשהו, להמתין עד שתתרגל אליו, רק אז להתחזק בעוד משהו.

מברך אותך שתמצא את הדרך להיות גם ידיד ד' וגם ידיד נאמן לכל ידידך.