התחזות לאדם אחר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/12/21 19:09 כג בטבת התשפב

שאלה

כבוד הרב, יצאתי בעבר לדייט עם גבר מאפליקציה דתית

אני לא שומרת נגיעה והיה מגע מצידו

היום גיליתי שהגבר נשוי עם ילדים

יש לי מועקה על הלב ותחושת אשמה גדולה

כיצד אוכל לכפר?

תשובה

שלום

כפרה נצרכת רק כשהאדם עבר עבירה ברצונו (במזיד או בשוגג, אך לא באונס).

אם המגע היה גם ברצונך (ביוזמה או בפסיביות) אז צריך לעשות על כך תשובה.

מבחינת איסור המגע אין הבדל אם הגבר נשוי או לא, אבל כמובן שמבחינה מוסרית, הבגידה באשתו מעצימה את העניין. אבל את הרי לא ידעת את העניין הזה, ולגבי הנקודה הזאת נראה שאפשר לומר שזה סוג של אונס מכיון שהוא רימה אותך.

לגבי התשובה והכפרה, כמו בכל עבירה התשובה היא הצער והחרטה, הוידוי לפני ד' והקבלה לעתיד, וכמו שכתוב בספר מסילת ישרים בפרק ד': "בהיות השב מכיר את חטאו, ומודה בו ומתבונן על רעתו ושב ומתחרט עליו חרטה גמורה דמעיקרא כחרטת הנדר ממש שהוא מתנחם לגמרי, והיה חפץ ומשתוקק שמעולם לא היה נעשה הדבר ההוא ומצטער בלבו צער חזק על שכבר נעשה הדבר ועוזב אותו להבא ובורח ממנו".

ולכן נכון להתחזק עוד יותר בענייני צניעות ושמירתה.

וכמובן שאני מקווה שדיווחת עליו כדי להזהיר נשים אחרות ממנו.

כל טוב ובהצלחה רבה